Humanitarni broj

Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM i podržavate rad Minoresa.

Minoresov Centar

Budući da Minores ove godine obilježava deset godina djelovanja, jedan od naših najvažnijih ciljeva je i službeno otvaranje našeg Centra za resocijalizaciju, čime bismo uvelike unaprijedili sve naše aktivnosti i konkretizirali rad s najugroženijim i najosjetljivijim skupinama našeg društva.
Pored toga što nam Centar trenutno služi kao središnjica i baza za sve naše aktivnosti i projekte, na poseban bismo se način fokusirali na dugoročne projekte edukacije djece i mladih, čime bismo automatski utjecali na prevenciju raznih devijacija, ovisnosti, ali i pojave novih beskućnika u Hercegovini.

Nakon što smo vlastitim sredstvima već uspjeli obnoviti podrum i prizemlje, još nam preostaje obnoviti prvi kat Centra namijenjen programima socijalne inkluzije djece i mladih koji žive u nedostatnim socijalno-ekonomskim uvjetima. Cilj ovog dijela projekta je stvaranje sigurnog prostora i mreže podrške, u sklopu kojeg će se djeca i mladi moći sigurno i slobodno razvijati. Osim što će im se svakodnevno osiguravati zdrav obrok koji će se za njih pripremati u nekoliko mostarskih restorana, glavni fokus je na razvijanju socijalnih i intelektualnih kapaciteta kroz igru, učenje i razne edukacije. Naši pripremljeni programi će našim štićenicima i svim zainteresiranima pružiti sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i novih vještina omogućavajući im sudjelovanje u aktivnostima koje su im inače nedostupne.

Da bismo ovu našu misiju što uspješnije realizirali, potrebna nam je podrška socijalno osviještenih pojedinaca koji dijele našu viziju i brigu za boljim i zdravijim društvom u Hercegovini. Nadamo se da postoji način na koji biste i Vi mogli podržati rad Minoresa te preko nas pomoći onim najugroženijima.

Rad Centra

Dok god postoje oni koji su na cesti, odbačeni, marginalizirani, do tada će i postojati želja Minoresa da im vratimo krov nad glavom, povjerenje u ljude i toplinu doma koju svako biće zaslužuje. 

Budući da ne bismo htjeli socijalno ugrožene obitelji učiniti ovisnima o našoj pomoći, zajedno s njima dogovaramo plan njihova oporavka te im pomažemo da sami stanu na noge.

Djeca i mladi iz socijalno ugroženih sredina bez adekvatne podrške i životnih uzora su ključni problem, ali i rješenje za jedno bolje i zdravije društvo.