Humanitarni broj

Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM i podržavate rad Minoresa.

„Fotografija prvog obilaska Minoresa u prosincu 2012.“

Humanitarna organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim obiteljima, te mladima

Ako ste iz Hercegovine, onda ste vjerojatno već imali priliku čuti za Minores. Riječ „Minores“ preuzeta je iz latinskog jezika i znači „manji“. Minores je pokrenulo dvadesetak mladih ljudi sad već davne 2012. godine. Cilj ove naše inicijative tada je bio upoznavanje i podrška svim onim ljudima koji su izgubili ne samo krov nad glavom i toplinu pravog doma nego i povjerenje u ljudski rod, te skrenuti pozornost okoline na problem beskućnika i ostalih društveno ugroženih osoba.

Kao krajnji cilj nametnula se potreba osnivanja Centra, u kojemu će potrebiti, osim što će dobiti krov nad glavom, proći i program resocijalizacije i ponovnog vraćanja u život, te organiziranje uhodanog sustava pomoći koji će omogućiti trajniju opskrbu potrepštinama svim potrebitim osobama na području Mostara.

Za ostvarivanje ovih ciljeva odlučili smo se poslužiti i pozitivnim primjerima sličnih projekata koji duže vremena djeluju u susjednim državama, s kojima smo stupili u kontakt i koji su nam nesebično dali savjete temeljene na vlastitom iskustvu.

Za vrijeme našeg sad već dugogodišnjeg djelovanja iskusili smo spremnost šire okoline za pomoć svim potrebitima, a tu spremnost pojedinaca nastojimo pretvoriti u dobro organiziran sustav koji će zajedno s javnim i privatnim sektorom te nadležnim institucijama, svima onima u potrebi biti trajniji izvor pomoći.

Rad Centra

Dok god postoje oni koji su na cesti, odbačeni, marginalizirani, do tada će i postojati želja Minoresa da im vratimo krov nad glavom, povjerenje u ljude i toplinu doma koju svako biće zaslužuje. 

Budući da ne bismo htjeli socijalno ugrožene obitelji učiniti ovisnima o našoj pomoći, zajedno s njima dogovaramo plan njihova oporavka te im pomažemo da sami stanu na noge.

Djeca i mladi iz socijalno ugroženih sredina bez adekvatne podrške i životnih uzora su ključni problem, ali i rješenje za jedno bolje i zdravije društvo.